dijous, 4 de març del 2010

Com crear el nostre propi pinzell

aquest article tractarà de com crear el nostre pinzell personalitzat en pocs passos i de forma molt senzilla. Així, mica en mica, podrem augmentar de forma personalitzada el nostre conjunt de pinzells intentant crear un grup diversificat però no massiu. Es important recalcar que la acumulació excessiva tant de fonts de text, com de pinzells i altres objectes predeterminats poden provocar una inici lent del nostre programa.
Una petita curiositat per si no us heu fixat, quan s'inicia photoshop carrega totes les llibreries amb les utilitats que podem arribar a fer servir. Això es pot comprovar perquè apareix una línia amb totes les instruccions que es va carregant una rere l'altre, com pot ser llegir els pinzells, les textures, les fonts de text, els filtres, etc. Així que si saturem amb masses elements farem que l'inici i el programa en si sigui lent i pesat en termes de memòria RAM. Per tant recomano ser curosos amb la quantitat d'elements.
Comencem el procés de crear el nostre propi i primer pinzell:





1.  obrir un nou document.

Anem a file/new. (podeu seguir els consells d'aquest article ja publicat sobre la creació de nous documents, crear un nou document)
creem un document de 400x300 pixels, amb 72 ppp i 8 bits. (directament podriu agafar un bitmap de 1 bit, ja que seria l'opció més aconsellable per aquesta feina)


2.  crear l'esbós del nostre pinzell.

Per realitzar aquest pas agafarem per exemple el pinzell. Abans, ens hem d'assegurar de dos coses molt importants:
-el fons ha de ser blanc.
-per poder crear un pinzell ha d'estar en blanc i negre, per tant, res de colors que no siguin aquests dos.
A partir d'aquest moment, l'únic que hem de fer es dibuixar el nostre futur pinzell, podeu provar a fer un similar al meu o crear el vostre propi dona igual, el resultat es el mateix.





3.  guardar l'esbós del nostre pinzell.

Quan ja tinguem decidit com serà el nostre primer pinzell. Anirem a “edit/define brush preset”



si no em comés cap error ens apareixerà una nova finestra. Aquesta tindrà el patró del nostre pinzell, un número que es el nombre de píxels, per tenir una referència de les dimensions, i un espai on adjudicar-li un nom.
Després d'assignar-li el nom i donar-li a “acceptar o ok” ja em creat el nostre propi pinzell.

Per comprovar que tot a sortit a la perfecció, anirem a l'eina de pinzell, pitjarem per canviar el que teníem assignat i buscarem al final del llistat per trobar el nostre propi pinzell inclòs a la llista.

Amb pocs passos hem aconseguit crear el nostre propi pinzell sense gaires problemes.