divendres, 19 de març del 2010

Tutorials photoshop: Crear text amb volum.

En aquest article seguirem un seguit de passos per aconseguir que els nostres títols o textos tinguin cert volum. Com la paraula d'aquest exemple.



1. Crear nou document:

Crearem un nou document de 400x300 píxels amb 72 píxels. Si no sabeu com o voleu refrescar coneixements podeu consultar aquest article.

2.Introduir el text:

Utilitzant l'eina de text que proporciona photoshop introduirem el text que desitgem. En aquest cas jo m'he limitat a escriure una paraula amb font “arial”, dimensions “72pt” i color verd. No es necessari que utilitzeu aquests valors, però llavors els valors que us doni a les següents passes poden variar lleugerament. Però us podeu fer una idea aproximada de com aconseguir uns resultats semblants.


3.Blending options:

Un cop ja tinguem la nostra nova capa de text en el menú de capes, només haurem de pitjar amb el botó dret del ratolí sobre aquesta capa i seleccionar “blending options”.


S'obrirà una nova finestra amb un seguit d'opcions. Només haurem de seleccionar la opció bevel and emboss. En aquest punt, a la finestra hauria de sortir la següent imatge. Si no fos així pitjeu sobre el nom, no només a la casella.


Ara per obtenir un resultats semblants al de l imatge inicial només haurem de modificar:
  • depth: 195%
  • size: 5px



ja està. Jo he afegit el fons taronja perquè es vegi bé el resultat utilitzant una paraula sencera i no només una lletra molt gran. Es veu millor, però els valors no són gens aproximats als que normalment faríeu servir.

Com apunt final. En el menú de bevel and emboss hi ha diverses opcions molt interessants. Un consell es que jugueu a modificar totes les opcions per comprovar que fa cada una d'elles. En altres articles segur que les faré servir, però així us familiaritzeu si ja no ho heu fet ja.